היבטים תזונתיים הקשורים
לסיכון לתמותה מסרטן
תוך עיון בנתונים ממחקר עוקבה גדול שנערך באירופה ניתן להבין את חשיבות התזונה לטיפול במניעה ושיקום של מחלות סרטן.
המחקר חקר את הקשר בין תזונה, אורח חיים וגורמים סביבתיים לבין הסיכון להתפתחות סרטן (EPUC).
החוקרים ביקשו לבחון את התפקוד של גורמי תזונה ואורח חיים תוך התייחסות לתמותה מסרטן וזאת תוך ביסוס ממצאים הנובעים מ-45 פרסומים. החוקרים בחנו את הקורלציות בין גורמי החשיפה אל מול הסיכון לתמותה מסרטן באופן כללי אך גם על פי סוג המחלה. גורמי החשיפה נבדקו תוך חלוקה לארבע קבוצות:
- תזונה – פירות וירקות, ירקות טריים, פירות משומרים, ביצים, קטניות, דגים, שמן זית, מוצרי חלב, בשר אדום מעובד ומשקאות ממותקים.
- רכיבים תזונתיים – סיבים, חומצות שומן, ויטמין C, ויטמין K, ויטמין D, סידן, מגנזיום, פלבנואידים, ליגנים, תוספי מינרלים וויטמינים.
- מדדי תזונה ואורח חיים – מדדים שונים בדומה לדיאטה ים תיכונית, דיאטה דלקתית, פליטות גזי חממה.
- גורמים נוספים – פעילות גופנית, צריכת אלכוהול, BMI והשמנה בטנית.
להלן סיכום הממצאים העיקריים
- הגורמים התזונתיים שהיו קשורים לסיכון מופחת למוות מסרטן הינם, ירקות טריים, סיבים, דיאטה ים תיכונית, טבעוניות, צמחוניות, ויטמינים בצריכה וקטניות.
- פעילות גופנית והקפדה על אורח חיים בריא קשורים להפחתת מוות מסרטן.
מתוך כך מובנת העובדה שתזונה נכונה ואורח חיים בריא קשורים למוות מסרטן הווה אומר התזונה המיטבית והפעילות הגופנית מהוות תוכנית המגנה עליכם יותר ממחלות סרטן ומוות מסרטן.
לעיון במחקר:
חודש ינואר 2022 מקבץ 1