סרטן השד – גיוס כל הכוחות
הטיפול הטבעי המשלים והשלם בסרטן השד
הטיפול הטבעי ב"נטורל ויז'ן" מהווה כלי טיפול רב עוצמה, מסייע ומשלים. מתוך הנתונים שאפרט בהמשך מובהקת העובדה שבעת שהטיפול הטבעי ב"נטורל ויז'ן" יעניק מענה לאורח חיים בריא, שינוי הרגלים לא מיטביים, הנחיות לתזונה ויציבה נכונה והתאמת צמחי מרפא ותוספי תזונה, מתוך הנתונים הללו ברורה עוצמתה של הרפואה הטבעית כחלק מהטיפול הקונבנציונלי.
חשוב לטפל בכל האמצעים העומדים לראשותכם תוך הבאת כל האפשרויות והכלים לעימות אל מול המחלה.
תחילה מספר נתונים חשובים:
- בישראל קיימת עלייה חדה בסיכון לחלות בסרטן השד. בעבר השכיחות הייתה אחת מ 10 נשים והיום אחת מ 3 נשים. ישראל ממוקמת היום במקום גבוה בעולם בשכיחות המחלה.
- קיים סיכון הגבוה ב- 30% בקרב חולות סרטן השד לחלות בסרטן נוסף וזאת בהשוואה לנשים אשר לא חלו בעבר.
- בקרב 44,700 נשים שאובחנו כחולות סרטן השד משנת 1992 ועד 2007 התגלה שבקרב 4707 (10%) התגלה גידול סרטני נוסף שאינו סרטן השד.
- בשנים האחרונות קיימת עלייה חדה בחולות סרטן השד אצל נשים מתחת לגיל 40.
- לציין שבמדינות כמו יפן, סין, תאילנד והודו שכיחות סרטן השד נמוכה מאוד.
- השכיחות לסרטן השד עולה בישראל הינה 1.5 אחוז מידי שנה.
- סרטן השד הינו הסרטן השני בשכיחותו בכל העולם. הראשון הינו סרטן העור.
- מתברר שקיימת תמותה של אחוזים רבים אצל חולות סרטן השד בישראל, נתון שהינו בין הגבוהים בעולם.
סרטן השד – אטיולוגיה( גורמים)
גורמי גיל – סרטן השד שכיח בגיל המבוגר( 50-75) חשוב לציין שבמהלך השנים גיל החולות יורד (נתון חוב מאוד להבנה).
גורמים משפחתיים לסרטן השד– בעת מקרה של סרטן השד אצל קירבה מדרגה ראשונה בדומה לאם או אחות קיימת הכפלה של הסיכון לחלות בסרטן השד. כאשר גם האם וגם האחות חלו, הסיכון גבוה יותר. קיים גם היבט משמעותי לגיל בו לקתה האם בסרטן (בגיל 40 או 70) מתוך כך חשוב לציין שהסיכון גדול יותר כאשר קירבה מדרגה ראשונה לקתה בגיל 40 בסרטן.
סרטן השד- גורמי פריון ולידה – לציין שנשים אשר ילדו באיחור
(מעבר לגיל 30) נמצאות בסיכון גבוה יותר מנשים אשר ילדו מוקדם. ללידה בגיל צעיר קיים תהליך המגן עליהן.
סרטן השד והמחזור – הופעה מוקדמת של המחזור (מגיל 12) מהווה גורם מסכן. בכריתה של השחלות מתחת לגיל 40 קיימת הקטנת הסיכון לחלות בסרטן השד.
גידול שפיר וסרטן השד –נשים אשר חלו בגידול שפיר נמצאות בקבוצת סיכון גבוהה לחלות בסרטן השד.
מחלת סרטן השד והתפרצות נוספת – נשים שחלו בסרטן השד נמצאות בסיכון רב יותר לחלות בסרטן שד נוסף, דבר שמעלה את הסיכון בעת היסטוריה משפחתית.
- תגובה חיסונית – חולשה חיסונית
- תזונה לקויה
- סטרס– מתח קיומי, אי שקט פנימי, דאגנות יתר וכדומה
- אי איזון הורמונאלי (כולל גלולות, הריונות מאוחרים, הנקה, בעיות מחזור, כאב י מחזור, תסמיני טרום מחזור וכדומה).
- גורמים תומכי סרטן :
- ANGIOGENESIS
- NUCLEAR FACTOR- KAPPA B (B קאפא –NF)
- תהליכים דלקתיים
- עישון וזיהומים סביבתיים
- השמנה
- העדר פעילות גופנית
- חסרים תזונתיים
- מצבי עקה, דכדוך, עצב ודיכאון
- העדר שיטות הרפיה
- תורשה
- ביגוד לא מיטיב ולוחץ
- נטילת הורמונים סינטטיים
BRCA-1 BREAS -2 CANCER SUSCEPTIBILITY GENE
אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, שיעור הרפיה, צמחי מרפא, כושר גופני, איזון משקל, תוספי תזונה מהווה בסיס מניעה חזק למימוש הפוטנציאל שלBRCA1 ו BRCA 2. הרפואה הטבעית הינה האמצעי היחיד הקיים היום למניעת מימוש פוטנציאל הקיים לחלות בסרטן השד.
מחקר
דצמבר 2011 – מחקר של המכון לרפואה (IOM) האמריקאי. פורסם דוח דרמטי המגלה את הקורלציה המובהקת בין סרטן השד לגורמים סביבתיים. הדוח חשוב שכן גורמי רפואה בעלי סמכות בינלאומית טוענים בוודאות שיש קשר בין הצטברות רעלים שונים לבין פעילות ביוכימית הגורמות לסרטן השד. להלן גורמי הסיכון:
- טיפול הורמונאלי המשלב בין אסטרוגן לפרוגסטין שהינו פרוגסטרון סינטטי.
- צריכת אלכוהול
- עישון סיגריה כגורם סיכון גבוה
- עישון פסיבי
- חשיפה לכימיקלים בדומה לפיח, חומרי ניקוי וכדומה
- לחצים נפשיים
חשוב לדעת
העיסוק הקבוע בתהליך של ניקוי רעלים, צריכה של צמחי מרפא מותאמים אישית, פעילות גופנית, תרגילי נשימה, שיטות הרפיה, עיכול תקין וכדומה מהווה אמצעי חשוב למניעתו של סרטן השד ואף לטיפול בעת התפרצותו ולשיקומו.
תזונה וסרטן השד
אין כל חולק על כך שתזונה לא מיטבית מהווה בסיס להתפתחותו של הסרטן. קיימים רכיבי תזונה המעודדים התפתחות תאי סרטן בלתי מבוקרת ומנגד רכיבי תזונה המעכבים התפתחות סרטנית. וודאי שההשפעה הינה הדרגתית ורבת שנים מעבר לכך, לתזונה יש השפעה מכרעת על איכות תאי מערכת החיסון ויעילותה. מחלת סרטן בכלל וסרטן השד בפרט מושפעים מחסרים תזונתיים מיטביים וחומרי פסולת מצטברים. בריאות הגוף מושפעות מהיכולת לנקז רעלים וחומרי פסולת של הגוף. קיימת חשיבות עליונה לתזונה נכונה והבנה עמוקה בדבר ההכרח התזונתי. אנו במרפאת "נטורל ויז'ן" מנחים לתזונה מיטבית ולא מייסרת.
חשיבות התזונה
שיעורי סרטן השד (וסרטנים הורמונאליים נוספים) באוכלוסייה אסיאתית והמזרח תיכונית עם תזונה מסורתית נמוכים במאות אחוזים מאשר בעולם המערבי המודרני.
גורמי סיכון תזונתיים עיקריים (מוכחים):
- צריכת סוכרים מעובדים. סוכר גורם לייצור מוגבר של אינסולין + IGF (INSULIN- LIKE GROWTH-FACTOR) הגורמים להמרצה ישירה של גדילת תאים סרטניים, וליכולת הפלישה של אותם גידולים לרקמות סמוכות. הסוכר מעלה את היכולת של התאים הסרטניים להתנגד להשפעות תרופתיות. רמות הסרטן בחולי סוכרת גבוהות באופן משמעותי מהממוצע באוכלוסייה.
- צריכת קמחים מעובדים.
- חשיפה לכימיקלים תזונתיים "חיים בתוך ים של קרצינוגנים" ממקור צמחי או מגידול בע"ח.
- צריכת יתר של מוצרי בשר וחלב.
- "שומני טראנס" (שמנים צמחיים מוקשים) ושומנים מהחי עשירים באומגה – ובכך מגבירים את ההיבט הדלקתי המהווה בסיס להתפתחות והתפרצות.
תינתן הנחיה רבת היקף וגוון לתזונה וזאת מעבר לפורמולה מצמחי מרפא המותאמות באופן אישי.
המתח הנפשי
בכנס שנערך מטעם החברה האירופאית לסרטן נאם ד"ר אלגסן שהינו רופא מהמחלקה לבריאות באוניברסיטת גטבורג בשוודיה על תוצאות מחקר שנערך בקרב כ 2400 נשים. המחקר נערך בטווח ארוך והתברר כי נשים אשר דיווחו על היותן במתח היו בסיכון כפול ומשלוש לפתח סרטן שד בהשוואה לנשים ששמרו או הכשירו עצמן לרוגע נפשי. התאים מאיימים להתרבות באופן לא מבוקר אך מערכת החיסון בעת שהיא מאוזנת ובריאה נלחמת בתאים ובמגמה של התחלקות לא מבוקרת וסרטנית.
הפוטנציאל הסרטני קיים ללא הפסקה אל מול המלחמה העיקשת בכל רגע ורגע של מערכת החיסון. המערכת החיסונית חייבת לנהל קרב חזק אל מל התא הסרטני וזאת דרך מבנה לחימה מיומן.
- תאים קוטלים NK – בעת שהם מזהים את תאי הסרטן תוקפים ומשמידים.
- פגוציטים- הינם תאים המכונים בולענים וגם הם משמידי תאי סרטן
- לימפוציטים– הינם תאים נבונים התוקפים באופן ממוקד תאים ששורדים
- מערכת החיסון תלויה במספר גורמים חשובים וללא שימת לב עמוקה לכוחה, הפוטנציאל לסרטן השד הופך להיות קריטי. הבעיה זקוקה לשלווה נפשית וזאת מתוך ההבנה ששלוה הינה סוג של כישור נתון דרמטי שיש לטפחו. לתזונה נכונה, סביבה נטולת רעלים או וגוף בעל מנגנון יעל של ניקוי רעלים, פעילות גופנית נכונה (אירובי+יוגה) ועוד. הגורמים הללו חשובים לאימון שהרי הם ורק הם משפיעים לרעה או בהעדרם ומחזקים את מערכת החיסון בהיותם.
גוף בריא ויציב ומערכת חיסון חזקה הינה החשובה מכל להילחם בסרטן וכן עצמו. "נטורל ויז'ן" הפרוטוקול המשלים האולטימטיבי לטיפול במחלת הסרטן.