בשר מסרטן
הצהרת ארגון הבריאות העולמי ( WHO) ביום שני 26.10.2015
הצהרה זו מבוססת על הערכת הממצאים בספרות רפואית שביצעה הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (INTERNATIONAL AGENCY FOR RESEARCH ON CANCER)
עשרים ושניים מומחים מעשר מדינות בחנו מעל 800 מחקרים שנערכו 20 שנים. נבדק בהם הקשר בין 12 סוגי סרטן לצריכת בשר אדום או מעובד. הראיות מעידות על כך שצריכת בשר אדום או מעובד בכל המדינות הללו גורמת לסרטן המעי הגס והחלחולת בבני אדם. הם קבעו שצריכה של 50 גרם בשר אדום ביום מעלה את הסיכוי לסרטן . קיימות ראיות חזקות להשפעה המסרטנת של צריכת בשר אדום.
הבשר האדום כולל בקר, טלה, חזיר, או מעושן, "על האש" נקניקיות, המבורגרים.
אכן כן, זה הרי מוכח מדעית ומחקרית ועדיין אין הוראה לביטול צריכת המרכיבים הנ"ל.
הטיפול בסרטן חייב לכלול גם היבטים תזונתיים.